perjantai 18. maaliskuuta 2011

Tribal-viikonloppu Tallinnassa osa 2

Aamunkoitteessa heräsin päästämään studiolle sisään tytön, joka oli juuri tullut bussilla Latviasta. Juodessamme aamuteetä tanssisaliin kerääntyi hiljalleen porukkaa. Edellisen illan tanssiminen ja kävely painoivat vielä jaloissa ja toinen reisi tuntui aika jumittuneelta. Ulkona sää sen kun parani.
näkymä tanssisalin ikkunasta
Manca oli jo edellisenä iltana luvannut, että treeni tulee olemaan hikistä ja haastavaa. Aloitimme lämmittelemällä ja joogaamalla, ja ensimmäisen työpajan aiheena oli "combinations and layering", eli yhdistelmät ja kerrostaminen. Kerrostamisessa on siis kyse siitä, että tehdään useita liikkeitä yhtä aikaa. Yksinkertaisimmillaan kerrostaminen on esimerkiksi kävelyn yhdistämistä käsiliikkeeseen, monimutkaisimmillaan useiden kehon osien liikuttamista eri suuntiin yhtä aikaa. Tunti olikin erittäin haasteellinen, ja reilun kahden tunnin keskittyneen harjoittelun päätteeksi olimme saaneet kasaan minuutin verran yllättävillä suunnanvaihdoksilla herkuttelevaa koreografiaa.

Pienen evästauon jälkeen käynnistyi päivän toinen kaksituntinen työpaja, "elegant? yes please"-otsikolla. Tämän oppitunnin teemana oli sulava liike ja ilmaisu, jota varten aloitimme mm. mehukkailla olkavarsien venytyksillä. Koreografiana oli alku samasta tanssista, jonka näimme myöhemmin samana iltana Mancan itsensä esittämänä haflassa, herkkä tanssi Florence & The Machinen "Cosmic Love"-kappaleeseen.


Melkein neljän ja puolen tunnin tanssisession jälkeen olikin sitten jo aika rentoutua ja lähteä ulos syömään ennen illan juhlaa.
African Kitchen, suosittelen!
 Harmillisesti kamerastani loppuivat paristot kun olimme African Kitchenissä syömässä (tajuttoman hyvää hummusta!!!), joten minulla ei ole varsinaisesta päätapahtumasta kuvia ollenkaan...tässä kuitenkin pari videota;


Ensimmäisessä tanssii studio Shamsinassakin opettava Anna Artemenkova, tapahtuman toinen suomalainen minun lisäkseni. Toisessa videossa pätkää virolaisesta kansantanssiryhmästä.

Illan esiintyjäkaarti oli laaja ja taso korkea. Tanssijoita tuli lavalle toinen toisensa jälkeen, vuoroin soolona ja ryhmissä, gothic fusionista tribaliin, klassiseen itämaiseen ja folktansseihin. Tanssijoita oli kaikista Baltian maista, Suomesta, Ruotsista ja Sloveniasta. Tunnelma vanhassa kaupungissa sijaitsevassa kellariravintolassa oli samaan aikaan sekä intiimi että kansainvälinen ja livebändi soitti väliajoilla tunnelmallista keskiaikaiselta ja orientaaliselta vivahtavaa musiikkia. Täytyy myöntää, että esiintyjien tasokkuus yllätti positiivisuudellaan ja oli aivan ihanaa huomata, että vaikka tribal fusion on vielä hyvin pienen marginaalin harrastus näillä kulmilla, niin täältäkin löytyy jo hyvin asialleen omistautuneita ja lahjakkaita tanssijoita joiden töiden tuloksia oli upeaa päästä ihailemaan.
All dem kittycats. Tribal tanssijattaria; Anna Suomesta, Pernilla, Cecilia ja Gita Ruotsista, Manca Pavli Sloveniasta sekä Berit (Aicha) ja Jaana (Yahna) Virosta. (kuva Gita Vinlander)
  Esitysten päätyttyä poistuimme lasilliselle ja siitä studiolle nukkumaan ja valmistautumaan sunnuntain viimeiseen työpajaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti