lauantai 19. marraskuuta 2011

Tribal Umrah 2011, Barcelona, osa 2

Torstai alkoi minun osaltani Intialaisissa tunnelmissa. Työpaja johon osallistuin oli Noemi Castellin ohjaama, ja sen teemana oli koreografia, jossa fuusioitiin vatsatanssia ja intialaisia tansseja. Käsiliikkeet tulivat melko suoraan Kathak-tanssista. Opetuksen seuraaminen oli minulle hieman haastavaa, sillä opettaja puhui vain ranskaa ja espanjaa. Sitten jos näytin ihan totaalisen eksyneeltä, joku ystävällinen sielu silloin tällöin käänsi muutaman sanan englanniksi. Nautin silti liikkumisesta täysin siemauksin, intialaiset tanssit ovat minulle ihan uutta maaperää, ja käsien asennot varsin erilaisia kuin tribalissa. Koreografia oli tehty La Caravane Electron kappaleeseen "Indian Devolution Dub".
Tässä Noemin intialaisfuusiota keväältä 2010;


Yllättäen tunnin lopuksi meidän päidemme menoksi oli juonittu kaksintaistelu! Naapurisalissa oli nimittäin ollut Amy Sigillin "fast like nascar"-työpaja, ja opettajat olivat keskenään sopineet oppilaiden välisestä battlesta. Tunnin loppupuolella salin ovista tursusi sisään punaisia ja hikisiä tanssijoita Amyn johdolla, ja stereoista alkoi paukkua M.I.A.:n "bucky done gun". Kumpikin opettaja kokosi joukkonsa taakseen, asettauduimme vastakkain kuin tappelevat jengit, ja aloimme tanssia toisiamme kumoon. Teimme vauhdikkaassa tahdissa tunnilla opittua koreografiaa, ja vastapuolella Amyn oppilaat tanssivat takaisin hurjalla höökillä. Lopulta kaikki vaipuivat puhkuen ja nauraen lattialle.

Loppupäivä oli minulla ja Marilla vapaa, joten lähdimme seikkailemaan kaupungille, kun Jaana jäi hikoilemaan seuraaville tunneille. Vaikka päivä alkoi sateisena, seestyi se iltapäivään mennessä.

silmiähivelevä näkymä meidän parvekkeelta.

Illaksi oli taas Umrahin puolesta järjestetty ohjelmaa, kierros Barcelonan vanhaan kaupunkiin. Tulijat jaettiin kolmeen ryhmään, espanjankielisiin, ranskankielisiin ja englanninkielisiin. Koska olimme englanninkielisessä ryhmässä, olivat melkein kaikki opettajat samassa porukassa. Kun lähestyimme vanhan kaupungin muuria, kuljimme läpi aukion, jolla breikkipojat lämmittelivät lihaksiaan. Kuten arvata saattaa, tanssi voitti kiinnostavuudessa vanhat kiviseinät, ja opas odotti kiltisti kun triballerinat kerääntyivät ihailemaan taitavia beepoikia. Jouduimme kuitenkin lähtemään kesken shown pois, kun oppaan kärsivällisyys lopulta hyytyi. Kuvasin tanssijoita, mutta koska klipin laatu ei ole kehuttava, laitan tähän pätkän youtubesta, sama tori ja samat tanssipojat kuukautta aikaisemmin kuvattuna.


vanhaa kaupunkia.

Kiertokävely "mystisessä goottilaisessa Barcelonassa" oli ajoittain kiinnostava, mutta joiltain osin myös melko puuduttava, ja kesti ainakin kaksi tuntia. Siinä alkoi jo yhdellä jos toisella jalkoja kolottaa ja vatsa kurnia. Kun opas vihdoin vapautti meidät, kipitimme ostamaan jäätelöä, ja siitä sitten ravintolaan syömään illallista tapahtuman tähtitanssijoiden seurassa. Tapaksia ja viiniä, kuinkas muuten.

vasemmalta: Mareike, Jaana, Philippa ja toinen Moirain jäsen, jonka nimeä en  harmikseni muista sekä Amy Sigill. Kuva Mari Ääremets. 

 
vasemmalta; Eva Buisan, Anasma, Susan Frankovitch ja Martina Crowe-Hewett. Kuva Mari Ääremets.


Istuttuamme ajan kanssa napostelemassa iltapalaa ja räkättämässä väsyneinä milloin kenenkäkin puujalkavitseille lähdimme lopulta köpöttelemään taksitolpalle ja siitä auto kerrallaan nukkumaan. Äänistä päätellen opettajien asunnossa jatkettiin räkättämistä vielä kotiin päästyäkin, ja yläkerrassa Paquito pisti taas parastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti