tiistai 3. tammikuuta 2012

Tiiviskurssi Tampereella 12.-13.5.2012

Esiinnyimme syyskuussa Medusan kanssa Tampereen Ofelia-marketissa, ja poistuttuamme lavalta yksi jos toinenkin kävi nykäisemässä rimpsusta ja kyselemässä kursseja siellä suunnalla. Joulun alla kyselyitä Tampereelle tuli taas lyhyen ajan sisään useampi, joten päätin tarttua toimeen, ja laittaa tiiviskurssiviikonlopun pystyyn. Toistaiseksi lukkoon on lyöty vasta kurssit, mutta suunnitelmissa siintää myös mahdollisesti jotain muutakin tribal-henkistä ohjelmaa, mutta mitä, siitä ei vielä sen enempää...
Paikaksi valikoitui Tampereen flamencoyhdistyksen tanssisali osoitteessa Pirkankatu 1.

Tampereen flamencoyhdistyksen tanssisali.
Viikonloppuun mahtuu neljä työpajaa, joista kukin on kestoltaan 2 tuntia. Kaikki pajat on suunnattu aloittelijoille, sekä aivan vasta-alkajille että jo jonkin verran itämaista tanssia harrastaneille. Ensimmäinen paja on aivan perusasioita, ja jos laji on sinulle aivan uusi, toivoisin että ottaisit nämä tunnit pohjustaaksesi muita tunteja. Toinen ja kolmas paja keskittyvät perusliikkeisiin, ja viimeisessä pajassa päästään jo tekemään komboja (eli liikesarjoja). Jos haluat tulla viimeiseen pajaan, suosittelen myöskin käymään muut tunnit pohjalle, niin perässä pysyminen helpottuu huomattavasti!

Kurssien hinnat: yksittäiset workshopit 25€
HUOM!  Kurssi täynnä! Jäljellä 1 paikka työpajoihin 3 ja 4. Nimiä otetaan jonotuslistalle. 
Jokaiseen työpajaan otetaan enintään 15 oppilasta. Paikat ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset ovat sitovia, eikä kurssimaksuja palauteta oppilaan poissaolon takia. Jos kurssi peruuntuu esimerkiksi vähäisen osallistujamäärän takia, palautetaan maksetut kurssimaksut kokonaisuudessaan.

Workshopit: 

          Lauantai:
 1. Asento ja perusteet” - ”Posture and basics”  Klo 12.30 - 14.30
  Tämä kurssi on ehdoton vasta-alkajille. Käymme läpi tanssiasennon tärkeimmät pisteet päästä varpaisiin. Kauniin perusasennon pohjana on hyvä kehonhallinta, jota haemme tekemällä mm. koordinaatio- ja tasapainoharjoituksia. Sen lisäksi teemme yksinkertaisia isolaatioita eli liikuttelemme kehon eri osia (kädet, lantio, rintakehä) pitäen muun kropan hallittuna. Nämä tunnit valmistavat sinua muihin työpajoihin.

 2. Iskut, lukot ja värinät” - ”Pops, locks and shimmies”   Klo 15 - 17
  Tribalissa käytetään tyypillisesti iskuja ja lukkoja, jotka periaatteessa kuuluvat myös itämaiseen tanssiin, mutta tribalissa niihin on otettu runsaasti vaikutteita hiphopin puolelta. Tämä työpaja keskittyy nopeisiin ja teräviin liikkeisiin, iskuihin, lukkoihin ja väristyksiin. Jatketaan isolaatioiden harjoittelua ja haetaan liikkeisiin aksentteja. Valmistaudu hikoilemaan!

  Sunnuntai: 

 3. Aaltoja ja kahdeksikkoja” - ”Waves and figure 8:s”   Klo 12.30 - 14.30
  Näillä tunneilla fokusoidutaan hitaisiin, nestemäisiin ja käärmemäisiin liikkeisiin, jotka ovat tribalissa hyvin hallittuja ja elegantteja. Aloitamme venyttelemällä paikat auki huolellisesti, ja haemme vartalonhallintaa jooga- ja pilatestyyppisillä harjoituksilla. Perehdymme mm. käärmekäsiin, mayoihin, taximeihin ja bodywaveihin.

 4. Askeleet ja kerrostaminen” - ”Steps and layering”   Klo 17 - 19
  Viimeisessä työpajassa otetaan käsittelyyn muutamat perusaskeleet, sekä kerrostamisen käsite. Kerrostaminen eli ”layering” on tribalin ydintä, ja kokeilemme sitä erilaisten askelten kanssa. Lopuksi koostamme harjoitteista kombon, eli lyhyen koreografian, jotta päästään kunnolla tanssimisen makuun! Tähän työpajaan tulijoita suosittelen käymään pohjaksi myös muut viikonlopun työpajat, jotta on helpompi pysyä juonessa mukana. Luvassa vauhdikas ja energinen treeni! Kaikissa työpajoissa tehdään alkulämmittelyt ja loppuvenyttelyt. Ota mukaan joogamatto/muu alusta venyttelyä ja rentoutumista varten, juomapullo ja rennot liikuntavaatteet, luvassa on todellakin tanssitreeni, eli hikeä ja vääntöä piisaa. Mukaan kannattaa ottaa myös muistiinpanovälineet, jos haluaa kirjata harjoituksia ylös. Tuntien välissä on puolen tunnin tauko, jolloin voi nauttia omia eväitä. Toivotaan, että säät ovat silloin jo lämmenneet sen verran, että voimme vaikka poiketa johonkin läheiseen puistikkoon pikapiknikille!

Tapahtumasivu facebookissa.

1 kommentti: