maanantai 6. helmikuuta 2012

Tiiviskurssi Järvenpäässä 25.-26.2.2012

Järjestän hiihtolomalla (vko 8) Järvenpäässä neljän työpajan tiiviskurssin, jolla voit tutustua lajiin ensikertaa tai syventää aiemmilla kursseilla opittua. Opetuspaikkana on Taidekoulu Helmet, jonka tanssistudio sijaitsee vanhalla kumitehtaalla aivan Järvenpään aseman välittömässä läheisyydessä. Paikalle tulo on siis helppoa myös junalla lähikaupungeista!

tanssistudio


Viikonlopun aikana pidetään neljä työpajaa, jotka ovat kukin kestoltaan 2 tuntia. Ensimmäiset työpajat ovat klo 12.30-14.30 ja myöhemmät klo 15-17. Välissä puolen tunnin tauko vaikka eväitä ja pikku hengähdystä varten.

  ”Asento ja perusteet” - ”Posture and basics”
  Tämä kurssi on ehdoton vasta-alkajille. Käymme läpi tanssiasennon tärkeimmät pisteet päästä varpaisiin. Kauniin perusasennon pohjana on hyvä kehonhallinta, jota haemme tekemällä mm. koordinaatio- ja tasapainoharjoituksia. Sen lisäksi teemme yksinkertaisia isolaatioita eli liikuttelemme kehon eri osia (kädet, lantio, rintakehä) pitäen muun kropan hallittuna. Nämä tunnit valmistavat sinua muihin työpajoihin.  
  ”Iskut, lukot ja värinät” - ”Pops, locks and shimmies”
  Tribalissa käytetään tyypillisesti iskuja ja lukkoja, jotka periaatteessa kuuluvat myös itämaiseen tanssiin, mutta tribalissa niihin on otettu runsaasti vaikutteita hiphopin puolelta. Tämä työpaja keskittyy nopeisiin ja teräviin liikkeisiin, iskuihin, lukkoihin ja väristyksiin. Jatketaan isolaatioiden harjoittelua ja haetaan liikkeisiin aksentteja. Valmistaudu hikoilemaan! 
  ”Aaltoja ja kahdeksikkoja” - ”Waves and figure 8:s”
  Näillä tunneilla fokusoidutaan hitaisiin, nestemäisiin ja käärmemäisiin liikkeisiin, jotka ovat tribalissa hyvin hallittuja ja elegantteja. Aloitamme venyttelemällä paikat auki huolellisesti, ja haemme vartalonhallintaa jooga- ja pilatestyyppisillä harjoituksilla. Perehdymme mm. käärmekäsiin, mayoihin, taximeihin ja bodywaveihin.  
  ”Askeleet ja kerrostaminen” - ”Steps and layering”
  Viimeisessä työpajassa otetaan käsittelyyn muutamat perusaskeleet, sekä kerrostamisen käsite. Kerrostaminen eli ”layering” on tribalin ydintä, ja kokeilemme sitä erilaisten askelten kanssa. Lopuksi koostamme harjoitteista kombon, eli lyhyen koreografian, jotta päästään kunnolla tanssimisen makuun! Tähän työpajaan tulijoita suosittelen käymään pohjaksi myös muut viikonlopun työpajat, jotta on helpompi pysyä juonessa mukana. Luvassa vauhdikas ja energinen treeni! 
Kaikissa työpajoissa tehdään alkulämmittelyt ja loppuvenyttelyt. Ota mukaan joogamatto/muu alusta venyttelyä ja rentoutumista varten, juomapullo ja rennot liikuntavaatteet, luvassa on todellakin tanssitreeni, eli hikeä ja vääntöä piisaa. Mukaan kannattaa ottaa myös muistiinpanovälineet, jos haluaa kirjata harjoituksia ylös. Tuntien välissä on puolen tunnin tauko, jolloin voi nauttia vaikka omia eväitä. Mitään aiempaa tanssikokemusta ei vaadita, mutta varsinkin aivan ensikertalaisille suosittelen painokkaasti ensimmäistä työpajaa muiden tuntien pohjaksi. Kursseilta löytyy haastetta kuitenkin myös itämaista tanssia aiemmin harrastaneille.

Yksittäisen työpajan hinta on 25€ ja koko paketin saat tarjoushintaan 90€.

Kurssille otetaan enintään 12 oppilasta, paikat ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia, eikä kurssimaksuja palauteta oppilaan poissaolon takia. Kurssit voidaan perua, jos ilmoittautumisia ei tule riittävästi. Tällöin maksetut kurssimaksut palautetaan kokonaisuudessaan.


Tapahtuma löytyy myös facebookista.

Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti