perjantai 16. maaliskuuta 2012

Rachel Brice Berliinissä, syyskuu 2011, osa 2

Lauantai alkoi puistopiknikillä, ajelimme metroilla ihan Berliinin pohjoisreunaan ja käppäilimme auringossa valtavaan puistoon, jonka nimeä en kuollaksenikaan muista. Lekottelimme nurmikolla juoden yrttilimpparia ja herkutellen torilta löytyneillä eväillä. Piakkoin suuntasimme kuitenkin takaisin kämpille valmistautumaan illan gaalaan. Laittauduimme tietenkin asiaankuuluvalla paatoksella, ja saimmekin sitten vastaantulijoilta hyväksyviä nyökkäyksiä, autoilta tööttäyksiä ja portilla ojentaessamme lippuja meiltä kysyttiin emmekö olekaan esiintyjiä...nauratti.

Gaalaan lähdössä.
Varsinaisen päätapahtuman alkua odotellessa ylä-aulassa oli järjestetty ohjelmaa, esityksiä ja kunnon basaari, kaikkea tanssitossuista tribal-asuihin ja kuchikoruihin. Tulihan siinä sitten sijoitettua sievoinen summa taas taiteen alttarille. Ostin mm. footundeez- "varvastossut", joihin olen ollut todella tyytyväinen, vaikka yleensä en tanssiessa tossuja muuten käytäkään. Ne ovat kuin varpaisiin puettavat pienet alkkarit, joissa on pehmusteet "pehvapuolella". 
Sitten pysähdyimme pitkäksi aikaa pariinkin perinteisiä intialaisia, pakistanilaisia ja afganistanilaisia heimokoruja myyviin pöytiin, ja ostimme kumpikin mm. kuchivyöt. Omani on kyllä makuuni turhan täyteen tungettu, mutta olen ajatellut purkaa sen ja käyttää osat pariinkin vyöhön. Mukaan tarttui myös erilaisia riipuksia, turkoman buttoneita, cowriesimpukoita ja muuta materiaalia omiin projekteihin.

vyö-ostos. Hyvin kalisee.
Lämmittelyesityksinä aulatasanteella olivat mm. uusi tuttavuutemme Josefine sekä ranskalaisen ihmepojan Illanin tanssiryhmä. Sitten salin ovet aukesivat, ja show alkoi. Tapahtumassa oli myös useita esiintyjiä, jotka tanssivat perinteistä itämaista tyyliä, esimerkiksi tanssikoulun omistajat Beata ja Horacio Cifuentes. Tribalia lavalla edustivat ainakin saksalainen Patricia, ranskalainen Illan sekä Elizabeth Srong ja Rachel Brice Yhdysvalloista. Gaalan, ja koko matkan huippukohdaksi osoittautui Rachelin ja Illanin duetto, jota he olivat harjoitelleet vain pari päivää. Illanin kyky imitoida Rachelin liikkeitä loi lavalle illuusion yhdestä entiteetistä, jolla on nais- ja miespuoli. Toivoisin, että tämä esitys ilmestyisi vielä joskus youtubeen. Toistaiseksi tuubissa on tämä Illanin soolo, joka sekin oli kyllä uskomattoman hieno. 


Ja Rachel oli tietenkin upea. Koska yhtäkään hänen gaalaesityksistään ei ole netissä, tässä paremman puutteessa klippi viime keväältä. 

Shown päätyttyä olimme tanssin täyttämiä mutta nälkäisiä, ja kilahtelimme uusine vöinemme vastapäiseen thai-ravintolaan yöpalalle. Seuraavana päivänä olisi kaksi workshoppia, ensin Rachelia ja sitten kurssi turkkilaista romanitanssia Elizabeth Strongin ohjauksessa. 


1 kommentti:

  1. Opin muuten juuri käyttämään tätä tägäystoimintoa, niin, että jos haluat selata esimerkiksi vaikka vain tanssimatkakertomuksia, niin klikkaa tuosta yläpuolelta tunnisteista "tanssimatkat".

    VastaaPoista