torstai 31. toukokuuta 2012

Elokuun tiivariviikonloput Helsinki ja Järvenpää

Ennen syyskauden tuntien alkua käynnistän lomaltapaluun muutamalla tiiviin tuhdilla tiivaripaketilla. Edellisen päivityksen Tampereen kurssin lisäksi tulee viikonloppuintensiivit myös Helsinkiin ja Järvenpäähän.
Helsingin kurssipaketti on ihanteellinen aloittelevia tanssijoita ajatellen, kokonaisuus lähtee aivan perusasioista ja etenee johdonmukaisesti haastavuustasoa nostaen loppua kohti.
 Järvenpään kurssi sopii myös aloittelijoille, mutta kiinnostaa varmasti myös aiemmin tanssineita. Perustekniikkatreenin lisäksi tuntivalikoimasta löytyy paljon koreografiaharjoituksia ja uusi työpaja - "Suomifuusio"- jossa luotaamme läpi kotimaista etnofuusiota ja sen käyttöä yhdistettynä vatsatanssin liikekieleen. Järvenpään kursseista kolme rakentuu koreografian ympärille.

Järvenpään tiiviskurssi 4.-5.8.2012


Kurssipaikkana taidekoulu "Helmet":n vaaleanpunainen balettiluokka vanhalla kumitehtaalla eli "Emalikukassa" (Metallimiehenkatu 2-4, 2 krs.) Kurssille otetaan enintään 12 oppilasta. Linkki tapahtuman facebook-sivulle.


Lauantai 4.8 klo 12-14 Työpaja 1. Perustekniikkaa
Alkulämmittelyn jälkeen käymme läpi tribal fusionin perusasioita tanssiasennosta yksinkertaisiin isolaatioihin. Harjoittelemme iskuja, ympyröitä, kahdeksikkoja ja undulaatioita. Tunti on sopiva vasta-alkajille, ja pidempään tanssineille tarjoan lisähaastetta kerrostusharjoituksilla.

Lauantai 4.8 klo 14.30-16.30 Työpaja 2.Kesäkoreo
Toisella kurssilla teemme iloisen ja reipastahtisen koreografian, jossa saa heittäytyä täysillä! Nyt ei uppouduta niinkään tekniikkaan, vaan päästellään täysillä ja annetaan tilaa ilmaisulle.  Lopuksi venyttelemme huolella ja rentoudumme päivän päätteeksi.


Sunnuntai 5.8 klo 12-14 Työpaja 3. Flow - virtaava liike
Aloitamme päivän joogalla ja venyttelyllä, josta etenemme harjoituksiin, joilla haemme sulavuutta ja jatkuvuutta liikkeisiin ja niiden yhdistämiseen. Treenaamme pitkiä, venyviä liikkeitä, kuten bodywaveja, käärmekäsiä, sidewindereita ja undulaatioita. Teemme pätkän teemaan sopivaa koreografiaa.


Sunnuntai 5.8 klo 14.30-16.30 Työpaja 4. Suomifuusio
Tämän tunnin teemana on kotimainen etnovaikutteinen musiikki ja sen käyttö vatsatanssiin yhdistettynä. Opetan muutamia uusia liikesarjoja, joista muodostuu lopuksi pätkä lumoavaa koreografiaa. Lopetamme jälleen rauhallisesti venytellen ja rentoutuen.


Helsingin tiiviskurssi 11.-12.8.2012


Kurssipaikkana HiMO-clubin viihtyisä tanssistudio osoitteessa Lönnrotinkatu 32 D 35 (sisäänkäynti sisäpihalla, soita ovisummeria!). Kursseille otetaan enintään 15 oppilasta. Linkki tapahtuman facebook-sivulle.


Lauantai 11.8 klo 13-15 Työpaja 1. Asento ja perusteet
Tämä kurssi on ehdoton vasta-alkajille. Käymme läpi tanssiasennon tärkeimmät pisteet päästä varpaisiin. Kauniin perusasennon pohjana on hyvä kehonhallinta, jota haemme tekemällä mm. koordinaatio- ja tasapainoharjoituksia. Sen lisäksi teemme yksinkertaisia isolaatioita eli liikuttelemme kehon eri osia (kädet, lantio, rintakehä) pitäen muun kropan hallittuna. Nämä tunnit valmistavat sinua muihin työpajoihin.


Lauantai 11.8 klo 15.30-17.30 Työpaja 2. Iskut, lukot ja värinät
Tribal fusionissa käytetään tyypillisesti iskuja ja lukkoja, jotka periaatteessa kuuluvat myös itämaiseen tanssiin, mutta tribalissa niihin on otettu runsaasti vaikutteita hiphopin puolelta. Tämä työpaja keskittyy nopeisiin ja teräviin liikkeisiin, iskuihin, lukkoihin ja väristyksiin. Jatketaan isolaatioiden harjoittelua ja haetaan liikkeisiin aksentteja. Valmistaudu hikoilemaan!

Sunnuntai 12.8 klo 13-15 Työpaja 3. Aaltoja ja kahdeksikkoja
Näillä tunneilla fokusoidutaan hitaisiin, nestemäisiin ja käärmemäisiin liikkeisiin, jotka ovat tribalissa hyvin hallittuja ja elegantteja. Aloitamme venyttelemällä paikat auki huolellisesti, ja haemme vartalonhallintaa jooga- ja pilatestyyppisillä harjoituksilla. Perehdymme mm. käärmekäsiin, mayoihin, taximeihin ja bodywaveihin.

Sunnuntai 12.8 klo 15.30-17.30 Työpaja 4. Askeleet ja kerrostaminen
Viimeisessä työpajassa otetaan käsittelyyn muutamat perusaskeleet, sekä kerrostamisen käsite. Kerrostaminen eli ”layering” on tribalin ydintä, ja kokeilemme sitä erilaisten askelten kanssa. Lopuksi koostamme harjoitteista kombon, eli lyhyen koreografian, jotta päästään kunnolla tanssimisen makuun! Tähän työpajaan tulijoita suosittelen käymään pohjaksi myös muut viikonlopun työpajat, jotta on helpompi pysyä juonessa mukana. Luvassa vauhdikas ja energinen treeni!Hinnat : Yksittäinen työpaja 25€, kokonainen viikonloppu (8 tuntia) yhteishintaan 90€
Huom! Aikaisen ilmoittautujan alennus! Kun ilmoittaudut ja maksat kurssin 20.6 mennessä, saat sen tarjoushintaan 85€!


Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen salamankantama@gmail.com


Ilmoittautumiset ovat sitovia, eikä kurssimaksuja palauteta oppilaan poissaolon takia. Osallistuja voi myydä paikkansa eteenpän, jos ei pääsekään itse paikalle. Jos ilmoittautumisia ei tule riittävästi, kurssit voidaan perua, jolloin maksetut kurssimaksut palautetaan kokonaisuudessaan.

Ennen elokuuta tietysti LOMAILLAAN! Himolla jatkuu tunnit vielä 13.6 asti, ja ensi viikolla on vielä toiset kesätiivaritunnit, mutta sitten minäkin lomailen opetushommista. Keikkaa tosin pukkaa, niistä lisää myöhemmin! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti