keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kulunut vuosi pähkinänkuoressa

Jospas saisin vihdoinkin tämän blogin jotenkin ajan tasalle...siis viimeksi kertoilin kuulumisia viime kesänä, musiikkivideon kuvauksen jälkeen. Osaa 2 ei sitten koskaan tullut kirjoitettua. http://lunavibes.blogspot.fi/2013/08/tanssikesa-2013-yksin-ja-yhdessa-osa-1.html

Seuraava etappi kronologisessa järjestyksessä on viime kesän Tribal Summer Camp, joka oli ensimmäinen täysin omin voimin järjestämäni tapahtuma. Kurssit olivat suurelta osin täynnä, ja työpajat olivat kiinnostavia ja haastavia. Ajankohta oli 14.-16.6.2013, opettajina olivat Gita Vinlander ja Pernilla Sund Ruotsista sekä Jaana Hansman Virosta. Tanssityöpajojen lisäksi helsinkiläistynyt Kaliforniasta kotoisin oleva American Cabaret-tanssija Alli Ruth luennoi perjantaina amerikkalaisen vatsatanssin historiasta. Luennon jälkeen oli tarjolla ruokaa ja tanssivideoita, sekä rentoa seurustelua muiden osallistujien kanssa. Lauantaina jatkettiin taas tanssien. Seuraavaksi kuvia joistain työpajoista.

Gita ja ATS:n perusteet


Pernilla ja kauniit kädet
Lauantai-iltana oli vuorossa ensimmäinen Underground Cabaret, Järvenpään Uuno-baarissa. Shown päätähtinä tietenkin ulkomaiset vieraat, mutta sen lisäksi lavalla nähtiin paljon muitakin upeita esiintyjiä. Avasimme illan Kaira Triben alkeisryhmän kanssa tällä numerolla;


Summer Campin jälkeen saikin sitten vähän kesälomailla, mutta ihan pelkkää laakereilla lepäämistä sekään ei ollut. Heinäkuussa kävimme edellisellä videolla esiintyneen ryhmän kanssa kuvauksissa valokuvaaja Asko Rantasen kanssa. Hänellä oli visio autiotalossa kuvaamisesta, joka sopi meidän esityksemme atmosfääriin täydellisesti. Niinpä Asko etsi sopivan kuvauskohteen, vanhan poikakoulun, jonne huristelimme Hannan, Eevan, Anen ja Tiitan kanssa ottamaan huikean hienot kuvat.

Aamunaamat :)
Huomenta!Iltanaamat!
Tunnelma kuvauksissa oli myös teemaan sopiva, ukkonen möyrysi horisontissa ja taivas oli tihkuinen ja harmaa. Meillä oli kuitenkin hauskaa, ja tulokset olivat todella hienoja. Tässä pari esimerkkiä;

Kuva Asko Rantanen

Kuva Asko Rantanen
Elokuussa alkoivatkin sitten syksyn viikkotunnit. Uusia tanssijoita löytyi taas mukaan vanhojen lisäksi, ja tuntien määräkin lisääntyi parilla. Aloitin kauden hyvissä ajoin, sillä syyskauteen oli tiedossa tauko - matka Yhdysvaltoihin opiskelemaan intensiivisesti Rachel Bricen oppilaana. Brice on kehittänyt oman opetus-standardinsa, "8 Elements" intensiivisarjan, jossa on neljä osaa. "Initiation", "Cultivation" sekä "Culmination" ovat tanssijoille suunnattuja tasomääritelmiä, joissa edetäkseen on suoritettava edellisen tason opinnot ja kokeet hyväksytysti. Sarjan neljäs osa on tarkoitettu opettajille, jotka voivat sen suoritettuaan opettaa "8 Elements approach"-metodilla. Tasoja ei voi suorittaa putkeen, sillä tarkoitus on, että oppilas väliaikoina sisäistää edellisellä intensiivillä opittua materiaalia, sekä opiskelee etukäteen seuraavaa varten. Kuulin tästä koulutuksesta ensimmäisen kerran Berliinissä 2011 Briceltä itseltään, hän oli silloin juuri aloittamassa ensimmäistä initiaatiokoulutusta. Turha kai edes mainita, että kuultuani tällaisesta mahdollisuudesta, se siirtyi haavelulistani välittömään kärkeen...ja tuumasta toimeen! Onnistuin saamaan paikan syyskuulle 2013 initiaatioon, mikä oli melkoisen hyvää tuuria. Kurssipaikat menevät minuuteissa siitä, kun ne avataan myyntiin joten hiirisormen pitää olla tarkka ja nettiyhteyden nopea. Samalle kurssille pääsi myös Alli Ruth, joten paikallistuntemusta omaava matkaseurakin löytyi! 
Päätimme tehdä samaan syssyyn pienen Kalifornian-kiertueen, ja onnistuimme osumaan San Franciscoon sellaiseen aikaan, että pääsimme sekä Zoe Jakesin kahteen työpajaan, että Beats Antiquen keikalle! Keikka tosin oli pieni ilmaiskeikka levykaupassa Haight Streetillä, mutta tunnelma oli silti katossa. Työpajat pidettiin FCBD (FatChanceBellyDance) studiolla, joten sekin melko legendaarinen paikka tuli tsekattua samalla.

Valitettavan surkea yritys dokumentoida BA:n keikkaa. Zoe esittää balancing-numeroa.
Los Angelesin ja San Franciscon kautta suuntasimme sitten Portlandiin Oregoniin, "hipsteripääkaupunkiin", kuten paikalliset sitä nimittävät. Ja siihen loppui lomailu ja löysäily, opiskelu intensiivillä oli juuri sitä - intensiivistä. Aamulla aikaisin ylös ja studiolle, aamujoogaa ja päivän teemojen käsittelyä, tanssitreeniä, ryhmätyöskentelyä, ruokatauko ja paluu treenaamaan, kunnes illalla pääsimme hostellille jatkamaan opiskelua kirjojen ääreen. Tätä jatkui viisi päivää, yhtenä iltana oli myöskin costuming cafe, jossa RB luennoi Tribal-puvustusten historiasta ja kertoi omista vaikutteistaan, näytti tekemiään asuja ja videoita, jotka ovat häntä inspiroineet. Oli miltei pyhä hetki kun sain omin käsin hyplätä legendaarista "Snakecharmer"-liiviä...laittaisin kuvia, mutta niitä sai ottaa vaan omaan käyttöön. Tässä kuitenkin kuva parveilevista naisihmisistä pukuaarteiden ympärillä:


Pari tunnelmakuvaa oppitunneilta Rachel Bricen omasta arkistosta. Kuvaajana on toiminut hänen yhtiö- ja elämänkumppaninsa Sol Crowford. 

zillipiiri, allekirjoittanut kuvassa etualalla. 

Ensimmäinen päivä.
Viidentenä "koulupäivänä" oli kirjallinen koe, jossa testattiin oppilaan ymmärrystä sekä lajin historiasta, että vatsatanssitekniikan, koreografian ja vinyasajoogan perusteista (Rachel on myös joogaopettaja). Kokeeseen kuului myös näyttö, jossa Rachelille täytyi näyttää hänen pyytämänsä liikkeet. 
Viimeinen epävirallinen kurssin läpäisyn "ehto" oli tanssiminen piirin keskellä kurssihaflassa. Hafla järjestettiin Bricen omassa tanssikoulussa Daturassa.

ope pistää haisemaan tanssilattialla.
hikiset tanssibakkanaalit
sopivan härö kaverikuva.
Kokeet menivät riemukseni läpi ja näytöt myös. Tässä meidän initiaattiryhmämme yhteiskuvassa.

Initiates September 2013
Kurssin jälkeen koitti paluu Suomeen ja arkeen, ja parin viikon päässä odottikin seuraava isompi tapahtuma, järjestämäni Deb Rubinin intensiivi sekä UG Cabaret 2 Helsingissä. Tähän kohtaan väliaika. Tarina jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti