maanantai 17. marraskuuta 2014

Tribal Summer Camp 2014 - muisteloita viime kesältä

Nyt ennenkuin tulevan kesän leirityöpajat tulevat myyntiin, on oivallinen hetki palata hieman edellisen Summer Campin tunnelmiin täällä Värinöitä-blogin puolella.
Kesäkuussa 2014 sain siis vieraakseni naiskaksikon Slovakiasta, Rustiquan Denisen ja Dominikan. Ensimmäinen ilta vietettiin kotosalla idyllisesti saunoen pihasaunassani keskellä Suomen kauneinta suvea.
Perjantaipäivä kului Underground Cabaretiin valmistautuessa, Rustiqua levittäytyi studiooni kankaineen ja koruineen ja minä keskityin viimeistelemään illan tapahtuman yksityiskohtia. Olin saanut taas kasaan hienon line-upin ja porukan, joiden kanssa työskennellä. Tanssijoita Suomesta, Virosta, Latviasta ja Slovakiasta, ryhmiä ja sooloja sekä eri tyylisiä esityksiä. Pitemmittä puheitta, laitetaanpa tähän saman tien videomateriaalia, tässä UGC:n lavalla Tallinnan Yahna.


Takahuoneessa käytiin läpi pieni puvustuskriisi, kun Rustiquan leidit kadottivat toisen aiemmin päivällä askartelemistaan hameista. Onneksi Kaira-ryhmäläisiltä löytyi parit yhteensopivat vaaleat housut lainaksi Rustiquan toiseen numeroon. Hyvinhän se meni.

Rustiqua, kuva Samuli Airaksinen

Sillä aikaa, kun kadonnutta hametta palavasti etsittiin, aloitimme Anna Afran kanssa toisen näytöksen uudella duetollamme, jonka liisteröin nyt seuraavaksi tähän alle.


Koska tämän blogin hakutoiminto ei lukuisista yrityksistä huolimatta löydä Rustiquan ensimmäistä settiä, liitän tähän nyt toisen numeron, hulvattoman "Monkeys"-koreografian. Jos seuraat linkkiä Youtubeen, voit sitä kautta käydä katsomassa myös heidän aiemman, lainahousuisen esityksensä.


Kuva Samuli Airaksinen

Kuva Samuli Airaksinen

Kuva Samuli Airaksinen
Muita illan esiintyjiä olivat mm. Helsinkiläinen Oriental Hype, Jaanan oppilasryhmä Bantam Pride Tallinnasta ja Tanja Gruberte Latviasta.

Oriental Hype, kuva Samuli Airaksinen
Bantam Pride, kuva Samuli Airaksinen


Tanja Gruberte, kuva Samuli Airaksinen
After Show release, mukana myös juontajamme Lumimarja. kuva Samuli Airaksinen
Kaira Tribe backstage, kuva Samuli Airaksinen

Kabaree oli jälleen kerran ihanan intiimi ja lämminhenkinen tapahtuma. Vaikka Dubrovnikin pieni lava ei olekaan suunniteltu ryhmäspektaakkeleihin, on paikan leimallinen tunnelma kuitenkin niin "oikea", että paikkavalinta tuntuu perustellulta. Yleisö on lähellä ja esiintyjän ja katsojien välillä tapahtuu jotain sellaista, joka isoilla lavoilla jää uupumaan. Itse olen tällaisessa ympäristössä enemmän kotonani kuin isolla lavalla, josta ei edes nää yleisöä. Eri asia sitten tietysti on, miten tilaa vaativat monen tanssijan kokonaisuudet on parasta esittää, ja ne sopivat tietenkin yleensä ensisijaisesti paremmin isolle lavalle. Palaan tähän aiheeseen postauksen lopussa.

Kun kabaree oli saatu vietyä läpi, oli kuitenkin jäljellä vielä koko Tribal Summer Camp! Eli kovin montaa viinilasia ei mimmien kanssa tohdittu kumota esitysten jälkeen, kun lauantai-aamuna piti jo suunnata Kaapelitehtaalle työpajoja varten. Lauantaille olin valikoinut kurssit "Tribal Essentials", "Swing Box vol.2" ja "Put More Monkeys in Your Dance". Nimet kertovat melkolailla tarkkaan mitä nämä yhteensä kuusi tuntia tanssitreeniä sisälsivät.

"Tribal Essentials" sisälsi joitain universaaleja tribalin liikkeitä, käsiteltiin ryhmäimprovisaatiota ja tehtiin joitain Rustiquan itse kehittämiä liikkeitä ja sarjoja, joita yhdistettiin perusliikkeisiin.


"Swing Box vol.2" oli 20-lukuvaikutteista koreografiaa ja apinatyöpajassa päästettiin sitten kaikki höyryt pihalle. Siinä meni liiskaksi banaani jos toinenkin kun tanssijoista alkoi kuoriutua simpansseja.

Kuvan banaani liittyy tapahtumiin.
No mercy in this dojo.
Lauantain vauhdikkaan treeniputken jälkeen menimme Rustiquan ja Kairalaisten kanssa Vattulaan valmistelemaan haflaa. Julia oli loihtinut meille mielettömän vegaanisen buffetin, ja saimme nauttia muutamista esityksistä, kotijoukkueen Kairan lisäksi esiintymässä olivat myös Anna Afran oppilaat TribalTanssiKeskukselta.

Kaira Tribe. kuva Hanna Erkinjuntti

TribalTanssiKeskus. kuva Hanna Erkinjuntti

Kairan Tiitta ja Ane, ja duosovitus Booty Swingista. kuva Hanna Erkinjuntti
Loppuilta oli rentoa seurustelua vegaaniherkuilla ryyditettynä. Vieläkin herahtaa vesi kielelle kun muistelen Julian taikomia cupcakeja ja täytekakkuja...

Nom. Kuva Hanna Erkinjuntti
Kuva Hanna Erkinjuntti

Kuva Hanna Erkinjuntti

Kuva Hanna Erkinjuntti

Vanha kunnon partytrick :D Kuva Hanna Erkinjuntti

Kuva Hanna Erkinjuntti

Kuva Hanna Erkinjuntti
Sunnuntaina työpajalistassa olivat "Tribal Dance Chakras" ja "Venuses". Alun rauhallista ja haastavaa joogaosuutta seurasi Intiahenkistä fuusiota ja takuuvarmaa hauskanpitoa. Tällä kertaa kanavoitiin vajaita leijonia..."Start bellydancing, connect with your feminine energy"
Ryhmäkuva viimeisen työpajan päätteeksi. Kuva Hanna Erkinjuntti


Näin oli sitten kesäleiri tältä kesältä tanssittu, menimme vielä läheiseen ravintolaan ruokailemaan yhdessä ulkomaan ihmeiden kanssa. Denise ja Dominika olivat vierainani vielä yhden yön, ja tietenkin lämmitimme vielä saunan. Ja söimme karjalanpiirakoita munavoilla. Tämä osoittautui niin mieleiseksi herkuksi, että naiset miettivät vielä lähtiessään, josko paketti karjalanpiirakoita selviäisi lentomatkasta. Maanantaina oli aika sanoa haikeat heipat. Vaikka en ollut tavannut heistä kumpaakaan aiemmin, meillä oli aivan uskomattoman antoisa ja hupaisa viikonloppu, jonka aikana myös ystävystyimme. Hauskoihin muistoihin jää mm. kuinka kuvasimme älyluurilla saunan kuistilla spontaania räppivideota pyyhkeisiin kääriytyneinä, tai kiinnitimme rekisterikilpeä takaisin autoon...

Lähtökuvat lupiinipellossani.

Awww, miss you guys <3
Tästä on hyvä lähteä rakentamaan uutta festivaalia ensi kesälle :) Hyvällä meiningillä ja hyvien tyyppien kanssa. Tämä oli hienoa, Lisää tätä! 
Ainiin, mutta se aihe, johon lupasin palata postauksen lopussa! Eli ryhmäkoreon pääseminen oikeuksiinsa näyttämöllä. Esiinnyimme elokuussa TribalTanssiKeskuksen emännöimässä Tribal Salonissa (ensimmäinen Tribal Salon vuonna 2012 oli siis minun ja TTK:n yhteinen puristus, mutta nyt järjestelemme festivaaleja omilla tahoillamme), jossa vierailevana tähtenä oli FCBD;n Kae Montgomery. Esitimme samat numerot, kuin kabareessa, ja vaikka itse tunsin olevani aivan liian suurella lavalla intiimiin kabareetunnelmaan suunnitellulla soolollani, pääsi toinen koreografiani, Kaira Tribelle tehty numero loistavasti oikeuksiinsa kun ympärille jäi kunnolla tilaa.
Valitettavasti sitäkään videota en saa suoraan upotettua tähän, mutta tästä linkistä voit käydä sen katsomassa;
https://www.youtube.com/watch?v=FgXt0rJMrR0

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti